29.04.14

Овочеві запіканки


2-3 кабачка 
3-4 помідори 
50г твердого сиру 
сіль 
перець 

Кабачки нарізати кільцями, укласти у форму, посолити, поперчити і поставити в духовку на 7-10 хв. Витягнути і зверху укласти нарізані кільцями помідори. Знову поставити в духовку на 5-7 хв. Витягнути і засипати помідори тертим твердим сиром. Знову поставити в духовку на 7-10 хв.

                           

 Щось схоже можна спорудити з баклажанами. 

Укласти помідори, порізані кружальцями з баклажанами, порізаними кружальцями. А зверху замість сиру змастити майонезом.



1 кабачок 
3 помідори 
2-3 картоплини 
3 ст. л вершкового масла 
2 ст. л борошна 
2 скл молока 
1 яйце 
сіль 
100 г твердого сиру 

Овочі нарізати тонкими кружечками і укласти по колу в змащену форму. Обсмажити борошно з маслом, додати молоко і варити до загустіння. Знявши з вогню, додати яйце, сіль. Заливаємо овочі, посипаємо тертим сиром і печемо до золотистої скоринки (перевіряємо картоплю на м'якість.)




Баклажани і кабачки нарізати кружечками. Баклажани посипати солю і залишити на 10 хв, промити. Часник змішати з 2 ст. л майонезу. Гриби підсмажити з цибулею, приправити. Кабачки і баклажани обваляти в борошні, обсмажити. Кабачки і баклажани укласти у форму по колу, чергуючи. Змастити майонезом. Зверху викласти гриби, потім кружечки помідорів. Посипати твердим сиром, запекти.



600 г кабачків
400 г баклажанів
яйце
1 скл сметани
рослинна олія, зелень, сіль

Овочі нарізати кружечками. Баклажани посолити та залишити. Викласти у форму та запекти щоб підрум'янились. З'єднати яйце, сметану, зелень, сіль. Залити овочі та довести до готовності у духовці.



Смакуйте.

Немає коментарів: