24.05.14

Пироги з грибами

Кіш з грибами та помідорами

листкове тісто
400 г грибов
цибулина
100-150 г твердого сиру
1/2 скл молока
2 яйця
2 помідора
пучок зелені
спеції, сіль, перець

Тісто розкатати та викласти у форму з бортиками, змазаними маслом. Зверху висипати половину твердого тертого сиру. Пекти 10 хв при 170 градусах.


Гриби подрібнити та підсмажити з цибулею. Посолити, додати спеції та викласти у форму. Зверху посипати зеленню.


По колу викласти помідори, які порізані кружками.


Яйця збити з молоком, додати тертий твердий сир. Залити пиріг.


Пекти 30-40 хв при 180 градусах.


Тісто: 250 г борошна, сіль, 225 г вершкового масла,60 мл холодної води

Начинка: 905 г грибів, сіль, перець, мускатний горіх трохи зеленої цибулі та чебрецю, 70 г тертого твердого сиру, 475 мл молока, 475 мл вершків, 6 яєць

Сформувати тісто. Загорнути у харчову плівку та поставити на годину у холодильник. Викласти у форму, формуючи борти та знов відправити у холодильник на 20 хв. Застелити тісто пекарським папером, насипати щось тяжке (горох, пшениць, гречку), пекти 30-40 хв при 160 градусах. Дайте основі вистигнути.

Підсмажте гриби з сіллю та перцем. Додайте зелену цибулю та чебрець. Дайте вистигнути.

На дно форми викладіть 1/3 тертого сиру та половину грибів. Змішайте яйця, молоко, вершки, мускатний горіх та половиною суміші залийте гриби. Знов викладіть 1/3 частину тертого твердого сиру та 2-гу половину грибів. Залийте заливкою та трохи притрусіть сиром. Пекти 1,56 год та дати охолонути.


З картоплею

Тісто: 300 г борошна, 150 г вершкового масла, 2 яйце, сіль 

Начинка: 200-300 г грибів, 3 картоплини, цибулина, 250 г сметани, 100 г молока, 2 яйця, 3 ст. л борошна, сіль, перець 

З масла, солі і борошна зробити крихту, додати яйця і замісити тісто. Загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник, на 30 хв вистачить. Розділити тісто на 2 частини. Розкачати одну частину і покрити дно і борти змазаної форми. Спочатку в форму укласти сиру картоплю, нарізану кружечками. Потім підсмажені з цибулею гриби. Залити все сумішшю з яєць, сметани, молока, борошна, солі і перцю. Розкачати другу частину тіста і накрити пиріг. Пекти 40-50 хв при 180 градусах.


З м'ясом

Тісто: 50 г вершкового масла, яйце, 3 ст.л холодної води, сіль, 200 г борошна

Начинка: 300 г курячого філе, 300 г печериць, цибулина, сіль, перць, мускатний горіх

Заливка: 170 мл вершків, 2 яйця, 150 г тертого твердого сиру

Тісто. Масло розкришити з борошном. Додати решту інгредієнтів та замісити тісто.  Поставити на 30 хв у пакеті до холодильника.

Начинка. Грудку відварити та подрібнити. Гриби посмажити разом з цибулею, додати приправи та філе.

Тісто розподілити по формі з бортами. Зверху покласти начинку. Збовтати заливку та залити пиріг. Пекти 35-40 хв.


Смакуйте 





Немає коментарів: