30.05.14

Супи з пельменями та варениками

Узбецький суп з пельменями

Тісто: 500 г борошна, 0,5 скл води, 3 яйця

Фарш: 500 г фарша, 2 цибулини, яйце, сіль

Засмажка: 100 г олії, 2 цибулини, 2-3 помідора або 2 ст.л томатної пасти, соусу, 2 картоплини, сіль

Приготувати тісто.


Розкатати його в тонкий пласт. Одну половину пласта порізати на локшину.


З'єднати фарш з мілко нарізанню цибулею, яйцем та сіллю.


З другої частини розкатоного пласту з тіста повирізувати кружечка. Наліпити пельмені, використавши половину фаршу.


У великій каструлі у розігрітому маслі підсмажте цибулю, помідори та картоплю.


Залийте водою та доведіть до кипіння. Майте на увазі те, що локшина та пельмені у процесі приготування збільшуються, тому не доливайте воду до верху, а краще візьміть величезну каструлю. Щоб все вмістилось. Посоліть воду. Спочатку покладіть пельмені. Далі сформуйте фрикадельки з 2-ої частини фаршу та теж опустіть їх в суп. Коли пельмені випливуть, запустіть локшину. Доведіть до готовності.


Грибний суп з вушками

0,5 кг грибів покласти у воду та довести до кипіння на сильному вогні.

Начинка: підсмажити мілконарізану цибулину. Додати мілконарізані гриби, 2-3 ст.л грибного відвару та 1 ст.л підсмаженого борошна. Посолити, поперчити.

Тісто: у 3 скл борошна влити 1 скл води та вбити 1 яйце. Замісити тісто.

З тіста та начинки зліпити вареники у вигляді вушок. Для цього розкатане тісто порізати на квадрати. Покласти начинку та з'єднати кінці тіста по діагоналі. Кінці защіпнути та сформувати пельмень з гострим верхом. Це і будуть наші вушка.

Зробити засмажку з цибулини та морквини. Перекласти її у кастрюлю з грибним відваром та довести до кипіння. Покласти вушка та варити до готовності.


Смакуйте 








Немає коментарів: