29.05.14

Картопляна запіканка


1кг картоплі 
400мл молока 
300г твердого сиру 
200г цибулі 
2-3 зубика часнику 
сіль 
перець 
зелень 
1 помідор 

Відваріть картоплю з додаванням часнику, перцю і лаврового листа до готовності.


Дрібно нарізану цибулю обсмажити.

                           

Смажену цибулю висипати в кипляче молоко і вимкнути. Натерти туди половину твердого сиру.

                           

З вареної картоплі злити воду і потовкти з молочною сумішшю.

                          

Змастити форму і викласти у неї картоплю. Натерти твердий сир, що залишився, і змішати з приправами та майонезом.

                         

Викласти зверху на картоплю.

                          

Прикрасити помідорами.

                          

Випікати при 190 градусах, поки не зарум'яниться.

                         

Можна приготувати більш зимовий варіант і без майонезу. Просто не робити майонезний шар - посипати сиром, а зверху замість помідор використовувати томатний соус. Та додайте у картоплю 1 ч. л. гірчиці.

                         

600 г картоплі
100 г моркви
3 яйця
сіль, перець
200 г курячого філе
150 г зелені
50 г вершкового масла

Картоплю та моркву відварити, зробити пюре. Додати 2 яйця сіль, перець. З курячої грудки зробити фарш, додати зелень, сіль, перець. Викласти у змащену форму половину картоплі. Далі фарш та решту картоплі. Полити все розтопленим вершковим маслом та запекти до готовності.


Смакуйте 

Немає коментарів: