1кг картоплі
400мл молока
300г твердого сиру
200г цибулі
2-3 зубика часнику
сіль
перець
зелень
1 помідор
4ст. л майонезу
Відваріть картоплю з додаванням часнику, перцю і лаврового листа до готовності.
Дрібно нарізану цибулю обсмажити.

Смажену цибулю висипати в кипляче молоко і вимкнути. Натерти туди половину твердого сиру.

З вареної картоплі злити воду і потовкти з молочною сумішшю.

Змастити форму і викласти у неї картоплю. Натерти твердий сир, що залишився, і змішати з приправами та майонезом.

Викласти зверху на картоплю.

Прикрасити помідорами.

Випікати при 190 градусах, поки не зарум'яниться.

Можна приготувати більш зимовий варіант і без майонезу. Просто не робити майонезний шар - посипати сиром, а зверху замість помідор використовувати томатний соус. Та додайте у картоплю 1 ч. л. гірчиці.

600 г картоплі
100 г моркви
3 яйця
сіль, перець
200 г курячого філе
150 г зелені
50 г вершкового масла
Картоплю та моркву відварити, зробити пюре. Додати 2 яйця сіль, перець. З курячої грудки зробити фарш, додати зелень, сіль, перець. Викласти у змащену форму половину картоплі. Далі фарш та решту картоплі. Полити все розтопленим вершковим маслом та запекти до готовності.
Смакуйте

Немає коментарів:
Дописати коментар