19.07.14

Вареники


Чудова страва. Кожна господиня має свій перевірений рецепт. Поділюсь і я своїм, чи навіть своїми.

Тісто, як правило роблю двох видів.

Тісто 1: борошно, яйце і вода або молоко. Яйце можна не використовувати.  Рідина повинна заливатися гарячою. Тоді вареники будуть м'якими. Це тісто універсальне, підходить до будь-якої начинки.


Тісто 2. Картопляне: 600 г картоплі, 20 г борошно ( якщо картопля волога то піде більше), яйце, сіль. Картоплю відварити у кожусі, пропустити через м'ясорубку. Додати решту інгредієнтів. Це тісто гарно смакує з капустою, грибами, бринзою.


А варіантів начинки безліч. Знаходжу щоразу щось новеньке.

З капустою.

Тушкована свіжа чи квашена капуста.


З картоплею.

Звичайно, найпростіше зробити картоплю пюре та наробити вареників.

                          

Але є у мене найулюбленіша. Варена картопля та квашена капуста 1:1.


Начинка з картоплею та її поєднання невичерпні. Наприклад, поєднання картоплі пюре та кисломолочного сиру 1:1 робить смак вареників дуже ніжними. Їх можна робити як солодкими так і солоними.


Подавати звичайно зі сметаною або шкварками. А ще я люблю підсмажити цибулю з великою кількістю рослинного масла або смальцю і цим полити готові вареники. Ну і зелень.


З вишнею. 
 
 Можна використовувати як свіжу так і консервовану вишню. Відварені вареники розкладають на дошці, щоб підсохли і посипають цукром.


Вареники з грибами 

Якщо гриби сушені, то їх попередньо замочують, потім варять. Свіжі лісові так само варять, потім дрібно ріжуть і смажать разом з цибулею. Солять, перчать, додають трохи рису.


Або просто смажать гриби з цибулею і начиняють тісто.


Замість рису можна використовувати гречку.




Ліпимо вареники, варимо, подаємо зі смаженою цибулею, сметаною або чимось смачним і улюбленим.


Вареники з маковою начинкою. 

Змішати 1:1 варену пшоняну кашу і перетертий мак з цукром. Начинити тісто.


Подавати з медом і вершковим маслом або сметаною.


Вареники з сухофруктами 

300 г сухофруктів залити на ніч окропом. Потім подрібнити, додати цукор, корицю, ложку сухарів панірувальних і начинити тісто.


Подавати з вершковим маслом і сметаною.


З бринзою.

200 г бринзи, 150 г вареної картоплі перетерти. Додати яйце, сметану, кроп.

 
Смакуйте.

Немає коментарів: