Чудова страва. Кожна господиня має свій перевірений рецепт. Поділюсь і я своїм, чи навіть своїми.
Тісто, як правило роблю двох видів.
Тісто, як правило роблю двох видів.
Тісто 1: борошно, яйце і вода або молоко. Яйце можна не використовувати. Рідина повинна заливатися гарячою. Тоді вареники будуть м'якими. Це тісто універсальне, підходить до будь-якої начинки.
Тісто 2. Картопляне: 600 г картоплі, 20 г борошно ( якщо картопля волога то піде більше), яйце, сіль. Картоплю відварити у кожусі, пропустити через м'ясорубку. Додати решту інгредієнтів. Це тісто гарно смакує з капустою, грибами, бринзою.
А варіантів начинки безліч. Знаходжу щоразу щось новеньке.
З капустою.
Тушкована свіжа чи квашена капуста.
З картоплею.
Звичайно, найпростіше зробити картоплю пюре та наробити вареників.
Але є у мене найулюбленіша. Варена картопля та квашена капуста 1:1.
Начинка з картоплею та її поєднання невичерпні. Наприклад, поєднання картоплі пюре та кисломолочного сиру 1:1 робить смак вареників дуже ніжними. Їх можна робити як солодкими так і солоними.
Подавати звичайно зі сметаною або шкварками. А ще я люблю підсмажити цибулю з великою кількістю рослинного масла або смальцю і цим полити готові вареники. Ну і зелень.
З вишнею.
Можна використовувати як свіжу так і консервовану вишню. Відварені вареники розкладають на дошці, щоб підсохли і посипають цукром.
Вареники з грибами
Якщо гриби сушені, то їх попередньо замочують, потім варять. Свіжі лісові так само варять, потім дрібно ріжуть і смажать разом з цибулею. Солять, перчать, додають трохи рису.
Або просто смажать гриби з цибулею і начиняють тісто.
Замість рису можна використовувати гречку.
Також квасолеве пюре.
Ліпимо вареники, варимо, подаємо зі смаженою цибулею, сметаною або чимось смачним і улюбленим.
Вареники з маковою начинкою.
Змішати 1:1 варену пшоняну кашу і перетертий мак з цукром. Начинити тісто.
Подавати з медом і вершковим маслом або сметаною.
Вареники з сухофруктами
300 г сухофруктів залити на ніч окропом. Потім подрібнити, додати цукор, корицю, ложку сухарів панірувальних і начинити тісто.
Подавати з вершковим маслом і сметаною.
З бринзою.
200 г бринзи, 150 г вареної картоплі перетерти. Додати яйце, сметану, кроп.
Смакуйте.
Немає коментарів:
Дописати коментар