Проста страва, можливо саме тому у неї є безліч варіантів.
1. Капуста з грибами
500 г капусти
250г грибів
1 перець
1/2 цибулини
1 помідор
рослинне масло
Нашаткувати капусту і тушкувати 15 хв на сковороді з рослинним маслом і трохи води. Відварити гриби. Цибулю обсмажити разом з перцем і додати очищений від шкірки помідор. До капусти додати засмажку, гриби, сіль.
1/2 качана капусти нашаткувати
1-2 моркви нарізати соломкою
цибулину нарізати соломкою
2-4 зубчики часнику мілко нарізати
200-300 г грибів нарізати крупно
1 ст.л томатної пасти
сіль, перець
У широкій пательні посмажити цибулю 3-5 хв, додати часник (1 хв), гриби (5хв), моркву (1-2 хв), капусту, посолити. Накрити кришкою та потримати на невеликому вогні 3-4 хв. Додати спеції 1/4-1/2 скл води та томатну пасту. Тушкувати під кришкою ще 15-20 хв.
2. Капуста з рисом
капуста
3-4 цибулини
100 г рису
3 ст. л варення з чорної смородини чи кетчупу зі смородини
1/2 ст води
100 г рослинного масла
сіль
Цибулю нарізати і обсмажити. Капусту дрібно нашаткувати і змішати з цибулею. У каструлю вилити рослинне мало, викласти капусту, зверху рис а потім варення. Вилити воду і тушкувати під кришкою поки рис не приготується на дуже маленькому вогні. Раніше наші бабусі млоїли це блюдо 4 години на печі
3. З яблуками
на 300 г червонокачанної капусти
25 г вершкового масла
1 яблуко
1 лавровий лист
3 гвоздики
25 г цукру
жменю горіхів
можна додати трохи оцту
Капусту тонко нашаткувати і покласти в сотейник разом з маслом, натертим яблуком, лавровим листом і гвоздикою. Тушкувати під кришкою поки капуста прив'яне. Якщо вирішили додати оцет, то зараз саме час, тушкувати що б він випарився. Потім додати цукор і розпустити його. Подавати з горіхами.
4. З морською капустою
Тут все дуже просто. Беремо 1:1 білокачанну і морську капусти і тушкуємо.
5. З овочами
1 кг капусти
2 кабачка
селера
500 г печериць
цибулина
2 моркви
болгарський перець
4 помідора
гострий перець за бажанням
сіль, перець
зелень
часник
Цибулю з моквою обсмажити. + болгарський перець. + подрібнені у блендері помідори. + гострий перець. + капуста з селерою. + кабачки. + гриби. Посолити, поперчити, тушкувати до готовності. У кінці додати зелень та часник.
6. З квашеною капустою
1 кг свіжої капусти
1 кг квашеної
500 г грибів
200 г моркви
200 г цибулі
100 г чорнослива
зелень
часник
сіль, перець, цукор
3 ст.л томатної пасти чи соусу
Підсмажити цибулю, додати моркву (5 хв). Далі гриби (10 хв). Додати оби дві капусти та 1 скл води, додати чорнослив та тушкувати до готовності. У кінці додати томатний соус, часник, зелень, перець,сіль, цукор (5 хв).
7. Класична
Кочан капусти зачистити та нарізати соломкою. Посипати сіллю, перцем, мускатним горіхом. Перекласти у глиняний чи керамічний посуд, збризнути оцтом та тушкувати на тихому вогні. У кінці заправити томатною пастою.
8. З яловичиною.
500-600 г яловичини
1-1,2 кг капусти
1-2 ст.л томатної пасти або соусу
300 г грибів
цибулина
морквина
перець, сіль
рослинна олія
зелень
Обсмажити подрібнену цибулю. Додати м'ясо та томатну пасту. Обсмажити до золотистого кольору. Налити трохи води. Накрити кришкою та тушкувати 30-60 хв. Далі додати терту моркву, нашатковану капусту. Посолити та тушкувати під кришкою 30-40 хв. Додати смажені гриби, зелень.
Смакуйте.
Немає коментарів:
Дописати коментар