Головка цвітної капусти
200 мл вершків або сметани
50 г твердого сиру
2 яйця
2 зубчики часнику
1 год. л гірчиці
сіль
перець
Суцвіття цвітної капусти відварити 5 хв у підсоленій воді і викласти у змащену форму. Їх можна подрібнити, але я цього не робила. Яйця збити з вершками, додати дрібно нарізаний часник, гірчицю, приправи, сіль і вилити на капусту. Зверху притрусити натертим сиром. Пекти 20-25 хв при 180 градусах.
700 г цвітної капусти
2 морквини
120 г горошку
червоний солодкий перець
4-5 яєць
150 г твердого тертого сиру
сіль, перець
3 ст.л борошна
Капусту розділити на суцвіття. Моркву очистити та припустити у підсоленій воді декілька хвилин, додати капусту та припустити ще декілька хвилин. Додати горошок та перець. Білки збити. Жовтки перебити, приправити та залити овочі. До сиру підмішати білки та викласти на овочі. Пекти 45 хвилин при 180 градусах.
капуста
цибулина
сіль, перець, трави
150 г твердого сиру
вершки
Цибулю підсмажити та додати суцвіття капусти. Залити вершками та тушкувати 15-20 хв. Засипати сиром та пекти ще 15-20 хв.
Капусту за бажанням можна тушкувати з помідорами.
Капуста з соусом бешамель
цвітна капуста
25 г вершкове масло
25 г борошна
300 г молока
200 г тертого твердого сиру
сіль, спеції
Капусту
відварити. Розігріти вершкове масло. Додати спеції, борошно та
обсмажити пару хвилин. Помішуючи, влити гаряче молоко. Додати сир та
дати йому розплавитись. У форму викласти суцвіття капусти. Залити їх
соусом та пекти у духовці 30 хв. До соусу можна додати вершки, йогурт, бринзу, цибулю. Це надає страві кожен раз іншого смаку.
Смакуйте.
Немає коментарів:
Дописати коментар