19.09.14

Лазанья


В наших магазинах рідко продають листи для лазаньї, а робити такі ситні запіканочки дуже люблю. І от коли дуже хочеться, а листів немає, я починаю викручуватися і шукати способи. Перший спосіб дуже трудомісткий, зробити листи самостійно. Тісто роблю як на локшину, просто ріжу листи лазаньї. Інший спосіб більш легкий, просто беру тонкі лаваші. Сьогодні я робила лазанью з лавашами. Для начинки брала такі продукти:

цибулина
маленький кабачок або гарбуз
2 солодких перцю
3 помідора
50 г оливок без кісточок
300 г сиру
100 г тертого твердого сиру
200 мл молока
яйце

З помідор зняти шкірку. Всі овочі порізати кубиками і тушкувати до м'якості 10 хв. Додати оливки, порізані кружальцями, і тушкувати ще 2 хв.


Сир змішати з молоком, половиною твердого сиру і яйцем.


У змащену форму на дно покласти шматок лаваша.


Зверху покласти частину сиру і овочів. Потім знову лаваш. Так робити поки не закінчаться інгредієнти. Верхній шар повинен бути сиром. На нього посипати твердий сир і покласти пару шматочків вершкового масла.


Запекти до готовності.


З кабачків

1 кабачок
2 помідори
250 г сиру
200 г м'яса
перець болгарський за смаком
зелень кропу
оливкова олія
сіль

У змащену форму для запікання викласти кабачок, порізаний пластинами - сир - помідори - перець - кроп. Викладаємо шари доки не закінчаться інгредієнти. Останній шар - кабачки. пекти 25 хв. Можна притрусити твердим тертим сиром.


Смакуйте 








Немає коментарів: