18.01.16

Торт "Пончо"


6 яєць
1,5 скл цукру
1,56 скл борошна
0,3 ч.л погашеної соди
4 ст.л какао за бажанням
800 г сметани
1,5 скл цукрової пудри
1 б консервованих фруктів, або можна використати свіжі, тоді прийдеться пофантазувати на тему сиропа
1 скл горіхів
шоколад

Яйця збити з цукром. Борошно поєднати з содою та вести  у яєчню масу. Третину тіста вилити у форму та пекти 12-15 хв.


У решту тіста всипати какао та пекти 30-35 хв. Сметану поєднати з цукровою пудрою.


1/4 частину сметани відкласти. До решти підмішати кусочки фруктів та горіхів. Темний корж порізати на шматки та також ввести у масу.


Світлий корж полити сиропом.


Зверху викласти сметано-фруктову масу гіркою.


зверху викласти решту сметани та посипати тертим шоколадом. 


З такого тіста можна робити безліч варіантів десертів.Так само як з бісквітного.

Тісто: 7 яєць, 210 г борошна, 210 г цукрового піску, сіль, 2 ч.л апельсинового соку

Сироп: 300 мл апельсинового соку, 150 г цукру

Крем: 200 мл апельсинового соку, 15 г желатину, 80 г цукру, 3 яйця, 200 мл збитих вершків

Для тіста збити яйця з цукром. Додати борошно, сіль та цедру. Вилити у форму та пекти 20-25 хв при 170 градусах. Розрізати корж навпіл.

Для сиропу розчинити цукор у соці та вилити на коржі.

Для крему збити жовтки з цукром. Желатин розчинити у апельсиновому соці. Влити у жовтки. Збити білки та вершки окремо. Вести акуратно у масу. Дати трохи охолонути у холодильнику, знов збити та змастити коржі.


Смакуйте з задоволеннями.


 
 

Немає коментарів: