Для приготування "кетчупу" можна використовувати будь-яку смородини, хіба червона дасть характерний колір.
На 2 кг смородини: 1 кг цукру, 1 ст.л кориці, дрібка меленої гвоздики (поціновувачі цієї приправи можуть провести власний експеримент), 1 ч.л молотого перцю, 1 скл 9% оцту
Смородину злегка проварити.
Протерти через сито та додати все крім оцту.
Варити 20-25 хв. У кінці додати оцет, прогріти та залити у стерилізовані банки. Закрити стерилізованими кришками та дати вистигнути перевернутими під ковдрою.
Цей соус можна додавати при приготуванні тушкованої капусти, чи з його додаванням приготувати соус до макаронів.
Смакуйте з задоволенням.
Немає коментарів:
Дописати коментар