31.07.15

"Кетчуп" зі смородини


Для приготування "кетчупу" можна використовувати будь-яку смородини, хіба червона дасть характерний колір.

На 2 кг смородини: 1 кг цукру, 1 ст.л кориці, дрібка меленої гвоздики (поціновувачі цієї приправи можуть провести власний експеримент), 1 ч.л молотого перцю, 1 скл 9% оцту

Смородину злегка проварити.


Протерти через сито та додати все крім оцту.


Варити 20-25 хв. У кінці додати оцет, прогріти та залити у стерилізовані банки. Закрити стерилізованими кришками та дати вистигнути перевернутими під ковдрою.


Цей соус можна додавати при приготуванні тушкованої капусти, чи з його додаванням приготувати соус до макаронів.

Смакуйте з задоволенням.





Немає коментарів: