Смачний сніданок - запорука гарного дня. Тому варіантів багато. І всім я сказала "так".
Найпростіший і розповсюджений варіант "Яєчня на подушці".
Подушкою може служити цибуля, часник, пекінська капуста, перці, м'ясо, сосиски злегка обсмажені і зверху на неї запускаються яйця і готуються до бажаної твердості.
Замість хліба можна використовувати колечка цибулі або перця, фігурно заколоті сосиски. З хліба вирізати м'якоть, злегка обсмажити і запустити яйця.
Яйця пашот
Дати закипіти в каструлі воді, посолити її і додати ложку оцту. Яйце вибити в стакан. У киплячій воді зробити воронку і запустити в неї яйце. Варити 1-2 хв. Подавати з грінками.
А ще кажуть, що такі яйця можна приготувати у томаті. Чи можна їх назвати після цього "пашот " хай вирішують кухарі, а я кажу їм "так"
800 г консервованих томатів у власному соці
2 середніх зубчики часнику
оливкова олія
малесенька цибулинка
4 яйця
сіль, перець
У пательні нагріти олію. Часник розрізати навпіл, злегка підсмажити та викинути геть. Викласти у пательню з банки усе. Трохи розім'яти помідори. Додати подрібнену цибулю та тушкувати на протязі 30 хв. Приправити. Зробити поглиблення у соусі та вбити туди яйця. Готувати ще 5-8 ха.
Яєчні гнізда.
Відокремити білки від жовтків. Білки збити з сіллю до стійких піків. Викласти білки у вигляді гнізда на деко, посипати тертим твердим сиром за бажанням, запустити в середину жовтки і пекти до бажаної твердості.
Бабусина яєчня
Збити яйця з сіллю, перцем і сметаною і, постійно розмішуючи, підсмажити на сковороді.
Міш - маш
200 г бринзи
2 помідора
2 болгарських перцю
цибулина
2 яйця
петрушка
сіль, перець
Підсмажуємо цибулю. До нього додаємо перець і помідори кубиками. Потім бринзу і яйця. Закриваємо кришкою, доводимо до готовності. Посипаємо петрушкою. За бажанням можна додати будь-який сир.
З помідор зрізаємо верхівку і акуратно ложкою дістаємо середину. Вбиваємо туди яйце. Запікаємо помідори 25 хв при 170 градусах. Тим часом робимо соус. У блендері подрібнюємо серцевину помідор, зелень. Додаємо по 1 ст. л рослинного масла і оцту, сіль, перець. Поливам готові помідори. Цього разу в соус замість масла я додало соус "Голландез".
8. Збити 10 яєць, 200 г сиру та зелень. Вилити у змащенні форми. Запекти.
Яєчня у формі
Зробити будь-яку засмажку з овочів, м'яса, ковбаски у будь-якому поєднанні та викласти її дно форми. Зверху вбити яйце та покласти форми у пательню з водою, накрити кришкою та готувати на достатньому вогні.
Незвична яєчня
Ретельно помити яйця, обтерти та покласти до морозильної камери на 3 дня. Протримати яйця при кімнатній температурі 1,5 години. Відділити білки від жовтків. Білки посолити та підсмажити. Викласти жовток на білок. Для власного спокою можете трохи його потримати на пательні. Під час вживання, розріже жовток та намастіть на хліб.
Яєчня на лаваші
На лаваш викласти соус. Для цього поєднати сметану, подрібнену зелень, сіль, перець. Далі засмажку з цибулі та перці. Підсмажене яйце. Прикрити другою половиною яйця.
На листковому тісті.
Листкове тісто розкатати та викласти на деко. Проколоти. Зверху викласти моцареллу, цибулю та бекон, вбити яйця. Запекти.
Смакуйте
Немає коментарів:
Дописати коментар